HET PROJECT

Het project ‘Groeihuis’ is een traject met wetenschap, techniek en technologie rondom bouwen en verbouwen. Als vervolg op het ‘Groeituin 5.0‘-project in Pluktuin Oetingen zal dit nieuwe traject ‘Groeihuis’ vanaf eind augustus 2023 werken rond een stevige uitdaging: het bouwen van een echt, duurzaam, circulair en verplaatsbaar ‘Tiny House’ in Pluktuin Oetingen. Dit voor en door jongeren van 14 jaar en ouder. Is dit jouw ding? Schrijf je gerust al in, want de plaatsen zijn beperkt!

Op 28, 29 en 30 augustus starten we met de opbouw van het Tiny House. Tussen september 2023 en juni 2024 komen we maandelijks één volledige dag (op zaterdag of zondag) samen om aan het Groeihuis te werken. Deze dag wordt in samenspraak met de deelnemende jongeren vastgelegd. Tussendoor zullen er ook nog een aantal werfvergaderingen plaatsvinden, zodat we samen met de ingenieurs en experts de planning kunnen opmaken en het juiste materiaal kunnen verzamelen.

Partners

Het concept

Samen met 20 andere jongeren bouwen we onder begeleiding van ingenieurs en wetenschappers aan het (tiny) huis van onze dromen!

Een Tiny House

Een Tiny House is een klein huisje (meestal tussen de 15 en 50 m²) en wordt vaak gebouwd omwille een duurzame en kostenefficiënte woon- en levensstijl. Vaak zitten er ook wielen onder een Tiny House, zo kan het makkelijk verplaatst worden (bijvoorbeeld als buitenverblijf of thuiskantoor).

Scroll to Top